meer over de deskundigen
In het Maasstad Ziekenhuis werken specialisten met de meeste ervaring op het gebied van robotoperaties in Nederland.
Hij studeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1991-1997) en volgde de opleiding tot gynaecoloog aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam (2000-2005). In 2009 startte hij met robotgeassisteerde chirurgie. In 2010 is hij benoemd als proctor, dit betekent dat gynaecoloog Aktas door andere ziekenhuizen kan worden gevraagd om operateurs in hun kliniek te trainen in het gebruik van de robot. Hij is de enige proctor in Nederland die is gespecialiseerd in robotoperaties aan baarmoeder- en vaginatopverzakkingen.
Na zijn promotie en opleiding tot algemeen chirurg specialiseerde hij zich verder in het Academisch Medisch Centrum en het Erasmus Medisch Centrum in de chirurgische behandeling van darm, slokdarm, maag en alvleesklier aandoeningen. Hij ziet het als een uitdaging om goede kwaliteit van zorg te koppelen aan innovatie en nieuwe ontwikkelingen in de chirurgische behandeling van darmkanker, waarbij de individuele patiënt centraal blijft staan. Het Maasstad Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland waar darmoperaties uitgevoerd worden door chirurg Coene met de da Vinci Robot.
In 2010 heeft hij in samenwerking met Wietske Vrijland, chirurg St. Franciscus Gasthuis, Lidy van Driel-Rooks, verpleegkundig specialist en Annemarie van der Spek, verpleegkundig specialist het boek Darmkanker ‘Het boek voor patiënt, familie en professional’ uitgegeven.
Hij studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit te Groningen (1993- 2000) en heeft zich later gespecialiseerd tot uroloog in het Universitair Medisch Centrum St. Radboud te Nijmegen (2006-2010). Na eerst een jaar te hebben waargenomen in het Deventer Ziekenhuis, heeft hij zich nadien gevestigd in de maatschap urologie van het Maasstad Ziekenhuis ter versterking van het robotchirurgisch urologisch team.
Zij is gespecialiseerd in robotgeassisteerde urologische ingrepen.
Zij studeerde geneeskunde van 1998 tot 2004 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2001 werkte zij enkele maanden in The James Buchanan Brady Urological Institute van The Johns Hopkins Hospital in Baltimore (USA), een van de meest gerenommeerde urologische klinieken ter wereld.
Zij volgde de vooropleiding chirurgie in het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft van 2006 tot 2008 en werd opgeleid tot uroloog in het Maastricht Universitair Medisch Centrum van 2008 tot 2012.
Nadien was zij een jaar verbonden aan het Onze Lieve Vrouwziekenhuis te Aalst (België) en het OLV Robotic Surgery Institute. Zij werd opgeleid door Prof. Dr. A. Mottrie, een van de pioniers in de robotgeassisteerde urologie. Daarnaast gaf zij trainingen aan andere urologen die robotgeassisteerde ingrepen wilden gaan uitvoeren.
Hij studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven, België van 1994 tot 2001 en volgde daarna de opleiding tot uroloog in het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg Leuven van 2001 tot 2007. Aansluitend volgde hij een fellowship endoscopie en robotchirurgie aan hetzelfde instituut van 2007 t/m 2009.
In 2009 heeft hij de robotchirurgie in het Maasstad Ziekenhuis opgezet. Als opleidend geneesheer voor de da Vinci robotgeassisteerde operaties, leidt hij nu andere artsen op in het gebruik van de robot. In de praktijk zijn dat ziekenhuizen die recentelijk een robotsysteem hebben aangeschaft. Met meer dan 1.200 robotoperaties op zijn naam (waarvan ruim 1.000 robotgeassisteerde prostaatverwijderingen), bent u in ervaren handen bij medisch specialist Klaver. Hij doet ook onderzoek naar de resultaten van operaties van patiënten met prostaatkanker en blaaskanker die zijn geopereerd met behulp van robotchirurgie.
Hij is gespecialiseerd in robotgeassisteerde chirurgie en de behandeling van urologische, oncologische aandoeningen, in het bijzonder nier- en blaaskanker. Van 1983 tot 1991 studeerde hij geneeskunde aan de Rijksuniversiteit te Leiden en volgde daarna de vooropleiding tot chirurgie in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam (2001 tot 2007). Aansluitend volgde hij de opleiding tot uroloog in het LUMC te Leiden en het Leyenburg ziekenhuis te Den Haag. In 2009 heeft uroloog de Lange in samenwerking met uroloog Klaver de robotchirurgie in het Maasstad Ziekenhuis opgezet. In Nederland heeft hij de meeste ervaring op het gebied van robotgeassisteerde niersparende operaties.
Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen waarna hij zich specialiseerde tot gynaecoloog. Zijn aandachtsgebieden zijn urologie, gynaecologie, bekkenbodemproblematiek, algemene gynaecologie en laparoscopie.
In 2009 is hij in het Maasstad ziekenhuis begonnen met de Robotchirurgie in samenwerking met twee inspirerende proctors (trainers) collega uroloog Klaver en de Lange van het Maasstad Ziekenhuis. Vanaf 2014 zal zijn collega Raaijmakers uit het Albert Schweitzer Ziekenhuis zich ook bij het team van het Robot Expertisecentrum voegen.
Uroloog Zeegers is al geruime tijd verbonden met het Albert Schweitzer ziekenhuis (voorheen Drechtsteden en Merwede ziekenhuis) in Dordrecht en Zwijndrecht en speciaal gespecialiseerd in urologische oncologie.
Hij is opgeleid in het LUMC te Leiden en het Leyenburg ziekenhuis te Den Haag (HAGA). Zeegers heeft veel ervaring in de open chirurgie en is sinds de 90-er jaren begonnen met klassiek laparoscopische (kijkoperaties) ingrepen bij nierkanker, waarmee hij een ruime ervaring heeft opgebouwd.