Maatregelen coronavirus (COVID-19) Meer informatie
28-10-2021

Corona-vaccinatiestraat Maasstadhuis

Maasstad Ziekenhuis heeft een vaccinatiestraat op de begane grond van het Maasstadhuis, een bijgebouw van het ziekenhuis. Patiënten, bezoekers, omwonenden en medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis kunnen voor hun eerste en/of tweede coronavaccinatie zonder afspraak terecht. Ook voor een boostervaccinatie kunnen zij hier terecht, maar daarvoor is wél een afspraak nodig.

De vaccinatiestraat in het Maasstadhuis is een samenwerking tussen GGD Rotterdam Rijnmond en het Maasstad Ziekenhuis. U kunt hier tot eind januari 2022 terecht voor een coronavaccinatie. Op locatie staan medewerkers van de GGD en het Maasstad Ziekenhuis die u meer informatie kunnen geven over het coronavaccin.

Eerste en/of tweede vaccinatie zónder afspraak

Bent u 12 jaar of ouder? Dan kunt u tijdens uw bezoek aan onze vaccinatiestraat meteen een eerste of tweede vaccinatie tegen corona krijgen. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Boostervaccinatie mét afspraak

Wilt u een derde coronavaccinatie (het boostervaccin) halen, dan heeft u een afspraak nodig. U kunt een afspraak maken voor uw boostervaccinatie als één van de onderstaande situaties op u van toepassing is:

  • U heeft de uitnodiging voor de boostervaccinatie gekregen vanuit de overheid.
  • Uw geboortejaar is aan de beurt. U zult de uitnodiging dan namelijk binnenkort ontvangen. Op de website van de GGD ziet u welk geboortejaar aan de beurt is.
  • U heeft een afweerstoornis (u bent een 'immuungecompromitteerde patiënt'). U heeft een brief nodig van uw specialist uit het ziekenhuis. 
  • U bent zorgmedewerker. U heeft een code gekregen vanuit uw zorginstelling.

Om een afspraak te maken, gaat u naar www.coronavaccinatieafspraak.nl. Dit gaat dus niet via het Maasstad Ziekenhuis. Staat het Maasstadhuis niet tussen de beschikbare locaties? Dan zitten we op dat moment vol. 

Meer informatie over het maken van uw afspraak staat in uw afspraakbrief. 

Openingstijden vaccinatiestraat

De vaccinatiestraat is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00-16.00 uur. Vrijdag 31 december sluit de vaccinatiestraat om 15.00 uur. 

Als u een vaccinatie komt halen in het Maasstadhuis, kunt u parkeren in de Q-parkgarage aan de achterkant van het ziekenhuis.

Vaccinatie