Maatregelen coronavirus (COVID-19) Meer informatie

Wordt u binnenkort opgenomen?

U of uw kind wordt binnenkort opgenomen voor een onderzoek, ingreep of operatie in het Maasstad Ziekenhuis. Om u alvast voor te bereiden op de gang van zaken in ons ziekenhuis, hebben we enkele belangrijke onderwerpen over uw verblijf en de voorzieningen hieronder toegelicht.

Wanneer voor u of uw kind een opname in het ziekenhuis is gepland, krijgt u zo snel mogelijk telefonisch of schriftelijk bericht over de datum. Als de opnamedatum op de dag van een onderzoek, of ingreep is, krijgt u ruim voor de opnamedatum al een oproep voor een preoperatieve screening. Dit is nodig om het programma vlot te laten verlopen. 

Mocht u op de opnamedatum verhinderd zijn, geeft u dit dan zo snel mogelijk aan Bureau Opname door. Wij kunnen dan een andere patiënt in uw plaats opnemen. In overleg met de behandelend arts plannen wij voor u een nieuwe opnamedatum. Bureau Opname is te bereiken op werkdagen van 07.00-17.00 uur via (010) 291 12 13 / (010) 291 12 21.

Om u goed voor te bereiden op een onderzoek, ingreep of operatie hebben wij een aantal films voor u gemaakt.

Dag van opname

Wat neemt u mee wanneer u of uw kind wordt opgenomen

Wanneer u voor opname naar het ziekenhuis komt, verzoeken wij u het volgende mee te nemen:
•    Identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart)
•    Geldige verzekeringspapieren of pasje
•    Actueel medicatieoverzicht (op te vragen bij uw apotheek) en uw medicijnen in originele verpakking
•    Gemakkelijk zittende kleding voor na de behandeling, slippers of pantoffels
•    Tijdschrift, boek of iets anders ter ontspanning

Extra voor kinderen

•    Speelgoed/knuffel
•    Eventueel een speen of eigen beker/fles

Extra bij meerdaagse opname

•    Eventuele dieetvoorschriften
•    (Nacht)kleding, ondergoed, ochtendjas, gemakkelijk zittende kleding (pyjama/joggingpak)
•    Toiletbenodigdheden (zeep, tandenborstel, tandpasta, kam etc.)
•    Eventueel bril (denk aan uw brillenkoker), gehoorapparaat, krukken, rollator

Een ziekenhuis is voor iedereen toegankelijk en wij adviseren u om waardevolle spullen (geld, sieraden) thuis te laten. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventueel verlies of diefstal.

Dagbehandeling

Opname verpleegafdeling

U meldt zich op de afgesproken dag en tijd eerst bij Bureau Opname in de centrale hal, daarna gaat u naar de verpleegafdeling. Uw begeleider kan natuurlijk met u meelopen.

Opname afdeling Dagbehandeling

U meldt zich op de afgesproken dag en tijd direct bij de afdeling Dagbehandeling via de eigen ingang aan de Zorgboulevard. Bent u voor 07.00 uur aanwezig, dan neemt u plaats in de wachtruimte op de begane grond tot de beveiliging de tussendeur open maakt. Daarna neemt u de lift naar de tweede etage.

Meerdaagse opname

Op de afgesproken dag en tijd meldt u zich eerst bij Bureau Opname in de centrale hal. Daarna gaat u naar de Geneesmiddelenregistratiebalie waar de medicijnen die u op dat moment gebruikt, met u doorgenomen en in de computer geregistreerd worden. Zorg dus dat u een actueel medicatieoverzicht bij u heeft. Meer informatie over medicijnen bij opname vindt u verderop in dit boekje. Vervolgens gaat u naar de verpleegafdeling. Uw begeleider kan natuurlijk met u meelopen. 
Bij ontslag wordt beoordeeld of nazorg nodig is.

Wie staat er aan mijn bed

Als u in een ziekenhuis opgenomen wordt krijgt u te maken met een uitgebreid team dat voor u klaar staat. De samenstelling van het team is afhankelijk van de reden van uw opname. Wilt u weten door wie u geholpen wordt? Neem een kijkje op wiestaateraanmijnbed.nl en lees alles over de verschillende functies en specialisaties in het ziekenhuis.

Opnameboekje en aanvullende informatie