De eerste zes bijeenkomsten vinden wekelijks plaats, de zevende en achtste bijeenkomst vinden om de twee weken plaats. Iedere bijeenkomst duurt 2,5 uur en bestaat uit twee delen. Het programma van de Dikke Vrienden Club start meerdere keren per jaar.
Eerste deel van de bijeenkomst
In het eerste deel staat het eetgedrag centraal en de gevolgen van het dik zijn als pesten. Tevens is er aandacht voor het veranderen van eetgedrag. Een diëtist en een psycholoog geven begeleiding aan deze bijeenkomst.
Tweede deel van de bijeenkomst
In het tweede deel staan bewegen en conditie centraal. Er wordt aandacht besteed aan het veranderen van het beweeggedrag van het kind. Twee fysiotherapeuten leiden deze bijeenkomst.
Tevens vinden er vier ouderbijeenkomsten plaats, verdeeld over de acht behandelbijeenkomsten voor het kind. In deze bijeenkomsten wordt voorlichting gegeven aan de ouders, leren de ouders hoe zij hun kind het beste kunnen ondersteunen en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
Na de acht bijeenkomsten volgt als afronding een herhaling van de onderzoeken door alle betrokken behandelaars. Ter afsluiting vindt een feestelijke slotbijeenkomst plaats waarin het A-diploma wordt uitgereikt.
Maasstad Ziekenhuis vindt ook de nazorg erg belangrijk. In het daaropvolgende jaar komen ouders en kind dan ook regelmatig voor controle terug en vindt de uitreiking van het B- en C- diploma plaats.