De organisatie

Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis - met 600 bedden - in Rotterdam-Zuid. Ieder jaar bezoeken meer dan 450.000 patiënten de poliklinieken. Het ziekenhuis wil de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren. En doet dit deskundig en betrouwbaar. Werkend vanuit de waarden: betrouwbaar, deskundig, verbindend, ambitieus en gastgericht.

Het ziekenhuis biedt een breed pakket aan medische zorg, met bijna elk basisspecialisme en een aantal topklinische en bijzondere functies voor complexe zorg. Het ziekenhuis heeft daarom een belangrijke acute zorgfunctie in de regio. Dit betekent dat het ziekenhuis met moderne apparaten werkt en patiënten behandelt met complexe aandoeningen. Voor deze zorg komen ook patiënten buiten de regio naar het Maasstad Ziekenhuis.

Zo is er onder andere een van de 3 Nederlandse brandwondencentra gevestigd, een dialysecentrum, een oncologisch centrum, een robot expertisecentrum (operaties met behulp van da Vinci robot), een vaatcentrum, een bariatriecentrum (voor patiënten met ernstig overgewicht), een revalidatiecentrum, een reumatologisch centrum en een hartcentrum. Verder beschikt het ziekenhuis over een level III Intensive Care  en is het een van de weinige algemene ziekenhuizen die patiënten perinatologische zorg (medische zorg voor ouder en kind in de periode voor en direct na de geboorte) en IVF-behandelingen (vruchtbaarheidskliniek) kan bieden. 

Topklinisch opleidingsziekenhuis

Het Maasstad Ziekenhuis is lid van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Dit is een vereniging van topklinische ziekenhuizen die samenwerkt aan een betere patiëntenzorg. STZ-ziekenhuizen onderscheiden zich door steeds de voorhoedepositie te kiezen met patiëntgerichte topklinische zorg, opleiding, innovatie en wetenschappelijk onderzoek. Ga voor meer informatie naar de pagina over STZ.

Internationaal erkende kwaliteit & veiligheid 

In januari 2022 heeft het Maasstad Ziekenhuis voor de 3e keer het internationale kwaliteitskeurmerk JCI behaald. Net zoals in 2015 en 2018 heeft ons ziekenhuis een topprestatie geleverd door in 1 keer dit prestigieuze keurmerk te behalen. Wereldwijd lukt dit minder dan 5% van de ziekenhuizen. Het JCI keurmerk is met 3 jaar verlengd. 

JCI benadert het onderwerp kwaliteit en veiligheid echt vanuit de patiënt. Dit betekent dat wij als artsen en verpleegkundigen - bij elke stap in de zorgverlening - controleren of de zorgkwaliteit en patiëntveiligheid op orde is.

JCI logo

Wat betekent dit keurmerk voor u? 

  • De kwaliteit en veiligheid van onze zorg is van het hoogste niveau. 
  • Onze medewerkers geven u de beste zorg en aandacht.
  • Onze zorg is aantoonbaar op orde.

Samenwerking in de regio

Samen met het Van-Weel Bethesda ziekenhuis en het Ikazia ziekenhuis vormt het Maasstad Ziekenhuis de Coöperatie Zorg op Zuid. Het Maasstad Ziekenhuis en Van-Weel Bethesda ziekenhuis zijn samen eigenaar van Spijkenisse Medisch Centrum. Het Maasstad Ziekenhuis gaat voorop om de samenwerking in de regio met alle zorgpartners te stimuleren om samen de beste zorg te leveren aan patiënten.

Lid Santeon groep

null

Het Maasstad Ziekenhuis is één van de 7 Santeon ziekenhuizen in Nederland. Binnen Santeon werken 7 topklinische ziekenhuizen met elkaar samen om de medische zorg te verbeteren door continue vernieuwing. Wat onze samenwerking uniek maakt, is dat onze professionals bij elkaar in de keuken kijken.

Uitkomsten vergelijken en samen leren

Verbeteren kan je namelijk niet alleen. Je hebt andere vergelijkbare ziekenhuizen, teams en uitkomsten nodig om van elkaar te leren. Met onze aanpak kunnen we binnen Santeon beter en sneller verbeteren, iets wat de patiënt en de zorg regionaal en landelijk ten goede komt. Lees meer over Santeon. 

SamenBeter

Medewerkers van onze 7 topklinische ziekenhuizen werken op verschillende gebieden met elkaar samen. Ons Samen Beter verbeterprogramma staat hierbij centraal.  Alles wat we samen doen, doen we om de zorgkwaliteit en het resultaat voor de patiënt te optimaliseren. Transparantie over behaalde resultaten is essentieel voor onze aanpak, evenals openheid hierover naar de patiënt. We betrekken de patiënt actief in zijn/haar behandelproces, door informatie en inzichten te delen, maar ook door het gesprek aan te gaan over de voortgang van het behandelproces. Lees meer over onze aanpak en de resultaten van onze zorg en de verbeteringen voor de verschillende aandoeningen.

Zorgboulevard

Het Maasstad Ziekenhuis en de Medimall vormen samen de Zorgboulevard. Tal van zorgverwante en al dan niet commerciële voorzieningen, een parkeergarage en een kantoorruimte maken het complex tot een uniek gebied. Dit gebied heet Zorgboulevard Rotterdam en beslaat een bruto vloeroppervlak van 132.000 vierkante meter. Daarvan zijn er 84.000 bestemd voor het Maasstad Ziekenhuis. In de Zorgboulevard Rotterdam wordt het ziekenhuis omringd door tal van extra voorzieningen voor de patiënt die direct of indirect verband hebben met de activiteiten van het ziekenhuis: een zorghotel, psychiatrisch centrum, revalidatiecentra, huisartsenpost en een kraamzorghotel.

Lees meer over de Zorgboulevard of ga naar de website van de Zorgboulevard.