Maatregelen coronavirus (COVID-19) Meer informatie
22-10-2019

Leuk weerzien op Wereld Prematuren Dag

Ze zijn super nieuwsgierig naar wat er van ‘hun’ kinderen geworden is. Daarom organiseren de medewerkers van de afdeling Neonatologie van het Maasstad Ziekenhuis op Wereld Prematuren Dag een ‘terugkommiddag’ voor alle kinderen die de afgelopen jaren op de afdeling hebben gelegen.

Natuurlijk zijn ook hun ouders, broertjes en zusjes van harte welkom op zondag 17 november. “Iedereen is welkom of ze nu 1 dag of maandenlang op de afdeling hebben doorgebracht”, zegt Hanneke Roskam enthousiast. Zij werkt al dertien jaar op de afdeling Neonatologie. Daar worden baby’s behandeld en verzorgd die direct of kort na de geboorte extra zorg nodig hebben.

Gedeelde herinneringen
Het is de eerste keer dat Hanneke en haar collega’s de ‘terugkommiddag’ organiseren. “Niet alleen voor onszelf hoor, de ouders vinden het ook leuk ons weer eens te zien. Je maakt samen veel mee en bouwt een band op als de kinderen hier liggen”, vertelt ze. “Een tijd geleden kwam een vader terug op bezoek. Hij schoot vol, omdat hier zo veel herinneringen lagen.”

“Daar doe je het voor”
De ‘terugkommiddag’ is ook bedoeld om de ouders van de oud-patiëntjes bij elkaar te brengen, zodat ze met elkaar kunnen praten en ervaringen uit kunnen wisselen. Voor de kinderen is er van alles te zien, zoals een couveuse en een babybedje waarin ze zelf nog hebben gelegen. Ze kunnen knutselen en een leuke speurtocht doen die in het teken staat van hun geboorte. “Toen waren ze heel klein. Nu kunnen we zien hoeveel ze gegroeid zijn en horen we mooie verhalen over hoe het met hen gaat. Daar doe je het voor”, aldus Hanneke.

Geef je op!
Wie zondag 17 november wil komen, kan zich hier opgegeven. Hanneke en haar collega’s hebben er nu al zin in. “Toen ik in verwachting was van mijn tweeling, was hier ook net een tweeling geboren. Die ouders en ik hadden genoeg gespreksstof dus. Hen zou ik graag weer eens terug zien.”

Heel veel enthousiaste reacties

Vanwege de vele aanmeldingen, hebben we de opzet van de middag iets aangepast. We hebben besloten om de middag in tweeën te delen*. Op die manier kunnen we wel veel ouders en kinderen ontvangen, zonder dat het aantal mensen te groot wordt, waardoor wij de aanwezigen niet meer goed te woord kunnen staan. Wil je ook graag komen? Kijk op de aanmeldpagina of er nog plek is. 

*De mensen die zich vóór 25 oktober hebben aangemeld, krijgen per e-mail bericht over het aangepaste tijdstip.