Maatregelen coronavirus (COVID-19) Meer informatie
05-01-2023

Wegwerkzaamheden in en rondom Rotterdam met ernstige verkeershinder

In 2023 zijn er verschillende wegwerkzaamheden in en rondom Rotterdam.

De belangrijkste werkzaamheden vinden plaats aan de Roseknoop in Rotterdam-Zuid, de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug. Lees hieronder informatie over hoe, waar en wanneer de werkzaamheden plaatsvinden.

Renovatie Roseknoop (januari 2023 tot en met september 2024)

De Roseknoop is een grote kruising op de grens van Feijenoord en IJsselmonde. Hier komen de Laan op Zuid, het  Varkenoordseviaduct, de 2e Rosestraat, Putselaan, Beijerlandselaan en Colosseumweg samen. De Roseknoop vormt daarmee een belangrijke schakel in het Rotterdamse wegennet. De kruising wordt vernieuwd en daarbij overzichtelijker en veiliger gemaakt. De onderliggende verzakte dijk ligt straks weer op het goede niveau. Daarnaast komen er nieuwe leidingen voor stadsverwarming, elektriciteit, water en riool. En de RET gaat de tramrails vernieuwen. 

De werkzaamheden aan de Roseknoop staan gepland van januari 2023 tot en met september 2024.

Kijk voor meer informatie: Roseknoop - Rotterdam Onderweg 

Renovatie bewegende deel Haringvlietbrug (2023) en Heinenoordtunnel (2023-2024)

In 2023 renoveert Rijkswaterstaat de klep van de Haringvlietbrug en in 2023 en 2024 renoveren ze de Heinenoordtunnel. Op de projectpagina’s Renovatie Haringvlietbrug en Renovatie Heinenoordtunnel leest u meer over de renovaties, de hinder en de maatregelen die Rijkswaterstaat neemt om de hinder te kunnen beperken en wat u zelf kunt doen om de files te vermijden.

Kijk voor meer informatie en het berekenen van hinder op uw route: Snelweg A29 - Informatie en werkzaamheden | Rijkswaterstaat

Kijk hier voor de planning: Planning renovatie A29 Heinenoordtunnel | Rijkswaterstaat