09-07-2024

Wetenschappelijk onderzoek in het Maasstad Ziekenhuis

In de nieuwe Wetenswaardig, het magazine over wetenschap in het Maasstad Ziekenhuis, is weer een interessant palet aan boeiende wetenschappelijke onderzoeken uit eigen huis te vinden.

Zo staat er een bijdrage in over de FAMMI database waarin over de jaren gedetailleerde informatie over heupfracturen is samengebracht door onder andere Gert Roukema en Louis de Jong.

Juul Cox is promovendus reumatologie en zij vertelt over waardegedreven zorg bij het beslissen over het afbouwen van ontstekingsremmers bij patiënten met reuma.

Interventiecardioloog Valeria Paradies uit Padua treedt in de voetsporen van collega Peter Smits en vertelt hoe bijzonder het is ”.. dat wij als niet-academisch centrum een aantal grote internationale onderzoeken hebben geïnitieerd die de richtlijnen hebben veranderd.”

Verpleegkundig specialist en wondconsulent Ilse Kattestaart heeft dit jaar
Verpleegkundige Prijs gewonnen op de Wetenschapsdag van het Maasstad Ziekenhuis voor haar onderzoek naar het belang van goede, zorgvuldige communicatie rondom verzorging van complexe wonden.

Hoe kun je ervoor zorgen dat patiënten zo fit en gezond mogelijk de operatie ingaan, zodat ze daarna snel herstellen? Deze vraag is het domein van ‘prehabilitatie’, oftewel preventieve zorg.
Larissa de Meijer en Christiaan Verhelst werken aan een prehabilitatie-pilot bij orthopedische patiënten van het Maasstad Ziekenhuis.

PhD onderzoeker Bas Derksen vertelt over zijn onderzoek naar polsfracturen naar de vraag over de zin van reponeren bij sommige fracturen.

We zijn trots op al onze enthousiaste, gedreven onderzoekers die bijdragen aan het topklinisch profiel van ons ziekenhuis.

Lezen of reageren?
Lees Wetenswaardig via deze link naar de pdf.

Reageren kan via het emailadres wetenschapsbureau@maasstadziekenhuis.nl.