U kunt bij ons terecht bij een verdenking op epilepsie, maar ook voor begeleiding of een advies omtrent optimale behandeling indien u de diagnose epilepsie al heeft (of net heeft gekregen).
We monitoren de impact van de epilepsie en eventuele bijwerkingen van medicatie bij uw bezoek aan het spreekuur. De neuroloog of de verpleegkundige vraagt dit bij u na en/of maakt gebruik van een vragenlijst.
De neurologen van ons epilepsie spreekuur werken samen met de kinderneurologen van het Sophia Kinderziekenhuis en epilepsieneurologen van de academische epilepsiecentra Kempenhaeghe en SEIN.
Het contact met ons team is laagdrempelig. Naast uw vaste behandelend neuroloog hebben wij epilepsieverpleegkundigen bij wie u terecht kunt met al uw vragen, u begeleiden bij behandelingen en u, uw naasten en uw hulpverleners ondersteuning bieden. De verpleegkundige kan informatie geven over epilepsie en alles wat er mee samenhangt.
Patiënten die verwezen zijn naar het wegrakingenspreekuur met de verdenking op epilepsie worden eerst besproken op het wekelijkse overleg van het behandelteam. De route die een patiënt aflegt hangt af van het plan dat gemaakt wordt tijdens dit overleg. Soms ontvangt u vooraf een vragenlijst, met het verzoek deze ingevuld mee te nemen naar de eerste afspraak.