Wachttijden

De wachttijd voor een bepaalde polikliniek, onderzoek of behandeling is de kortste toegangstijd in het Maasstad Ziekenhuis. Hebt u bij het maken van een afspraak voorkeur voor een bepaalde arts, dan kunnen de wachttijden afwijken van wat op de wachtlijsten staat.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en onderzoek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Onze wachttijden staan op 3 verschillende pagina's. Er is een overzicht met

  • de wachttijd tot onze poliklinieken, 
  • een overzicht met de wachttijd voor behandelingen en
  • een overzicht met de wachttijd voor onderzoeken.

Let op: bij spoedgevallen kunt u altijd terecht bij de Spoedeisende Hulp en het Brandwondencentrum. 

Wachttijd polikliniek

In dit overzicht ziet u de toegangstijden tot de poliklinieken van het Maasstad Ziekenhuis. De polikliniek-wachttijden hebben betrekking op het moment waarop u een afspraak maakt voor de polikliniek tot het moment waarop u voor het eerst terecht kunt. De wachttijd is gepubliceerd in weken en dagen. Naar de wachttijden

1e afspraak: snel terecht

Meestal worden er voor de poliklinieken gemiddelden gehanteerd. Maar voor een aantal aandoeningen en bijbehorende spreekuren kunt u bij het Maasstad Ziekenhuis extra snel terecht. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Polikliniekafspraak staar (cataract)
  • Polikliniek afspraak keel- en neusamandelen (kinderen)
  • Polikliniek afspraak liesbreuk
  • Polikliniek afspraak totale knie- of heupoperatie

Wachttijd behandeling

In dit overzicht ziet u een schatting van de wachttijd tussen het moment dat u met uw behandelend arts overeenkomt een behandeling (operatie) te doen, tot het moment van opname of operatie. Sommige behandelingen kunnen in 1 dag worden gedaan, dan spreken we van een dagbehandeling. Voor sommige behandelingen moet u meerdere dagen in het ziekenhuis blijven.  Naar de wachttijden

Snelle behandeling na diagnose

Ook voor de behandeling van staar, keel- en neusamandelen, totale knie- en heupoperaties is bij het Maasstad Ziekenhuis een sneltraject gerealiseerd.

Wachttijd diagnose

In dit overzicht ziet u de wachttijd voor (radiologische) onderzoeken. Naar de wachttijden